Hoe maak je pâtes de fruits?

Hoe maak je pâtes de fruits?

Authentieke pâtes de fruits bevatten slechts 6 ingrediënten. Het hoofdbestanddeel is de fruitpuree. De kunst voor het maken van pâtes de fruits zit hem in de glucose/suiker verhouding, de soort en hoeveelheid pectine, de zuurtegraad van het kooksel en de kooktemperaturen. Als je eventjes niet goed oplet, maak je confituur in plaats van pâtes de fruits!

Clean label

Je vindt slechts 6 ingrediënten terug in onze pâtes de fruits.

Het hoofdbestanddeel van onze pâtes de fruits is fruitpuree. Het fruit wordt geoogst in het land van origine, ter plaatse vermalen tot puree en vervolgens diepgevroren of aseptisch verpakt. Er worden geen bewaarmiddelen en artificiële kleur- en smaakstoffen aan toegevoegd. Zo wordt bijvoorbeeld abrikoos vermalen tot puree in het zuiden van Frankrijk. De mangopuree komt uit India en de aardbei wordt geoogst in Polen.

Het tweede ingrediënt is kristalsuiker. Deze suiker gebruik je ook thuis in de keuken bijvoorbeeld als je een cake bakt.

♥ 

Het derde ingrediënt, glucosesiroop gemaakt van tarwe of mais, geeft de pâtes de fruits de juiste structuur.

Pectine is de vierde component en dient als geleermiddel. Deze wordt gemaakt van appels of citroenschillen.

Het vijfde ingrediënt is citroenzuur. Het citroenzuur in combinatie met de andere ingrediënten zorgt voor de aangename en zachte textuur van onze fruitlekkernijen.

Tijdens het kookproces verliest het fruit een beetje aan kleur en smaak. Vandaar voegen we natuurlijke smaak- en kleurstoffen toe. Dit zijn telkens extracten van fruit of groenten. Laat je je verleiden door onze pâtes de fruits met een fruitgehalte van 70%? Dan vind je deze natuurlijke kleurstoffen zelfs niet terug.

De kunst van het koken

Hoewel de receptuur misschien lijkt op deze voor het maken van confituur. Toch is het geen evidentie om de juiste textuur van pâtes de fruits te verkrijgen. De kunst voor het maken van pâtes de fruits zit hem in de glucose/suiker verhouding, de soort en hoeveelheid pectine, de zuurtegraad van het kooksel en de kooktemperaturen. Het kooksel wordt afgevuld in vormpjes bij een temperatuur boven de 100 graden. Eens het stolt, dit gebeurt vanaf de temperatuur zakt onder de 80 graden, kan de pâte niet opnieuw vloeibaar worden. Na afkoelen halen we de pâtes de fruits uit de vormen en brengen we aan de buitenkant suiker aan. Hierdoor krijgen de pâtes de fruits een lichtjes knapperige toets. Het resultaat is een heerlijk en smakelijk moment van pure verwennerij ♥