Nieuwe duurzame lekkernij: Confidas maakt Pâtes de Fruits van de cacaovrucht

Nieuwe duurzame lekkernij: Confidas maakt Pâtes de Fruits van de cacaovrucht

Ben jij een liefhebber van zoetigheden en chocolade? Dan ben je vast bekend met de heerlijke smaak van cacaobonen en de talloze chocoladeproducten die hiervan worden gemaakt. Maar wist je dat er nog een hele wereld van smaak en voedingsstoffen verborgen zit in de rest van de cacaovrucht? Confidas heeft deze verborgen schat ontdekt en verwerkt in hun nieuwe Pâtes de Fruits.

Ontdek de smaak van het cacaofruit

Oorspronkelijk werden enkel de bonen van de cacaovrucht gebruikt om chocoladeproducten te produceren. Maar deze bonen maken slechts 30% uit van de hele vrucht. De resterende 70% bestaat uit sappig wit vruchtvlees en een dikke schil, die steeds werden weggegooid. Confidas verwerkt nu ook de pulp van de cacaovrucht in zijn pâtes de fruits en creëerde drie varianten. Ervaar een frisse tropische fruitsmaak die je nog nooit eerder kon proeven.

Vertrek op jouw cacao ontdekkingsreis

Begin deze ontdekkingsreis met de ‘pure’ Pâtes de Fruits gemaakt van enkel de cacaovruchtpuree. Vervolg je smaakavontuur met de variant waaraan cacaonibs zijn toegevoegd. Deze nibs geven je een nasmaak waarin cacao en chocolade begint door te komen. Eindig je reis met de pure cacao Pâtes de Fruits, gedipt in een bad van fondant chocolade. De Pâtes de Fruits textuur, de tropische fruitsmaak en de fondant chocolade geven een unieke combinatie. Deze drie varianten laten je ten volle de sensorische aspecten van de cacaovrucht ervaren.

Impact met cacaofruit

Het herbestemmen van het vruchtvlees van de cacaovrucht leidde tot nieuwe banen voor de lokale gemeenschappen in Ecuador. De boeren en hun families hebben meer inkomen, omdat ze meer delen van de cacaofruit kunnen verkopen. Hierdoor stijgt hun omzet met 10%.
Daarnaast heeft het verwerken van de puree komende van de cacaovrucht een ecologische impact. Het voorkomen van voedselverspilling is één van de meest effectieve oplossingen om de opwarming van de aarde tegen te gaan (Project Drawdown). Door meerdere elementen van de cacaovrucht te gebruiken, draagt Confidas bij aan een duurzamere toekomst voor ons allemaal.